Trimite referat

Stiati ca ...

Locul cu cele mai multe precipitatii de pe Pamant este Lloro, in Columbia. Precipitatiile ating aici valoarea medie de 13.000 mm anual.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Hanul Ancutei - Cealalta Ancuta - rezumat

Materie: Romana
Accesari: 291.165
Download-uri: 35.772
Nota: 6.35 (9891 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Hanul Ancutei - Cealalta Ancuta - rezumat
Publicitate:

Trimis de Aurel
din 05 Octombrie 2007

Intr-adevar, in vremea veche s-au intamplat lucruri care astazi nu se mai vad, a grait incet, in intunecimea inserarii, mesterul Ienache coropcarul.

Si isi aduse cu nostalgie aminte cum era pe atunci, mult mai bine.

In acele vremuri inseninate el era coropcar si mergea prin targuri sa isi vanda marfa.

In una din aceste zile se tocmea cu doi negustori armeni, cand vazu puhoi de oameni pe ulita.

In fruntea lor erau arnauti, iar in mijlocul acestora un om legat.

Ienache intreba pe unul dintre arnauti, Costea Caruntu, ce a facut prizonierul.

Costea ii spuse ca omul acela era Todorita Catana care a pus ochii pe sotia vornicului Bodeica, Varvara, si impreuna cu aceasta a incercat sa fuga, dar vornicul a pus paza si l-a prins.

Arnautul i-a spus ca in ziua aia urmeaza sa il duca la turnul Goliei, iar pe sotia vornicului o vor duce la manastire, la Agapia.

Auzind aceste vorbe negustorul ii zise ca au facut bine, prinzandu-l pe Todorita Catana, la aceste vorbe auzite de Todorita Catana, el ii daduse o privire infricosatoare lui Ienache.

Todorita Catana fu dus la turnul Goliei de unde evadase spectaculos.

Negustorul nostru isi vazu de viata chiar daca auzi de aceasta veste, si asa Ienache umbla pe drumurile Moldovei mergand cand pe jos, cand in carute.

Intr-o zi se afla la o fantana si vazu o caruta care venea in goana spre el, el ii facu semn si ea opri.

Cand se urca in caruta, mare ii fu uimirea vazandu-l pe Todorita Catana, negustorul speriindu-se.

Todorita Catana ii spuse ca vrea sa o elibereze pe iubita sa si ca avea nevoie de Ienache, iar daca nu face ce ii spune il va ucide.

Ii spuse ca ei vor merge la hanul Ancutei unde vor veni mai tarziu si arnautii cu Varvara si ca trebuie ca negustorul sa le spuna ca l-a vazut pe fugar cum se ducea spre Timisesti, ingrozit si speriat.

Ajunsi la hanul Ancutei acesta se sfatui cu Ancuta si cand ii auzi pe arnauti, Todorita Catana pleca.

Cand arnautii venisera, negustorul ii spuse lui Costea, care era acolo, faptul ca il vazuse pe Todorita Catana si ca se ducea la Timisesti.

Atunci Costea ordona ca restul arnautilor sa se duca spre Timisesti ca sa il prinda pe fugar si ca el cu Varvara vor trece apa Moldovei pe un drum laturalnic mergand spre manastire.

Ajunsi pe malul Moldovei ei trecura apa, care era mare si misterioasa, la lumina noptii.

Pe celalalt mal Costea fu prins de Todorita Catana si legat de un copac unde ramasese pana in dimineata zilei urmatoare.

Din acea noapte cei doi iubiti scapara din mainile vornicului Bodeica si plecara in tara ungureasca unde au trait liberi.

SFARSIT....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Hanul Ancutei - Cealalta Ancuta - rezumat
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate