Trimite referat
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Ce inseamna sa fi elev?

Materie: Romana
Accesari: 7.521
Download-uri: 466
Nota: 8.21 (2957 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9


Download Referat - Ce inseamna sa fi elev?
Publicitate:

Trimis de Temani
din 27 Ianuarie 2010

Sa fii elev inseamna pentru unii distractie, pentru altii ceva serios. La noi este prima varianta, mai mult sau mai putin!
In clasa noastra, ca sa fie ora perfecta, trebuie sa te consulti nitel cu vecinul despre noul joc aparut in revista. Sa nu mai vorbim despre micile comentarii cu privire la lectie: (ora de istorie) hominidul este… cutarescu!
Bataia cu creioane si pasele cu guma sunt deja invechite! Acum avem jocul zgomotos: un arici, un scaun sau o rigla este de ajuns pentru a juca acest joc! Am spus destule despre jocurile noastre! Nu trebuie sa se stie tot, nu?
Ora de test, nu e ora fara rugaciunile de baza! Desi afirmam ca le facem pentru a rezolva bine testul, adevarul este ca le facem pentru a nu-l primi! Uneori nu functioneza si deodat' incepe sa ne doara capul foarte tare si ne este rau!
Asta se intampla doar la teste si cand suntem ascultati! Care este motivul? Simplu: seara trecuta, in loc sa invatam, ne-am trezit ascultand muzica sau navigand pe internet! Daca ne vad parintii, respectiva distragere are o tema educationala!
Scenariul pe a doua zi, zi in care trebuia sa invatam inainte de test, este si mai simplu: suna ceasul, noi il oprim si ne culcam la loc! Peste 2 ore: ne trezim, ne pregatim pentru noua zi si ne asezam in bucatarie, cu cartea in fata. Nu prea ne prieste locul… ne mutam in pat in dormitor. Nici aici nu-i bine…mergem in sufragerie. Este perfect! Aici avem televizor! Cam asa trece timpul unui scolar inainte de test!
Dar temele? Cum le facem? Foarte simplu este si aici! Citim mai intai cerintele exercitiilor: 1.O compunere, 2. Analiza gramaticala, 3. Formarea propozitiilor, 4. Gasirea sinonimelor, 5. Un desen cu privire la lectie. Cum se cuvine ne facem temele, dar de la coada la cap! Doar e mai usor! Insa acel desen ne rapeste destul de mult timp si toata seara nu lucram decat la el. Pai, cum sa il lasam tocmai pe el ultimul? Celelalte teme pot astepta pana maine. Uneori insa nu avem timp de ele si raman nefacute.
Uneori suntem de serviciu si chiar daca nu in toata scoala, tot pauza este cea mai afectata…pai cum sa stergi tabla, sa uzi florile sau sa scoti creta in doar zece minute. Daca trebuie si sa verfici temele atunci chiar nu mai ai cum sa te si joci!
Ce sa mai spunem de nenumaratele nemultumiri pe care le poate avea un elev: " Nu am putut merge la mall pentru ca a trebuit sa invat pentru test!" sau " Nu am vazut filmul din cauza temelor!". Normal ca acestea nu sunt singure.
Acesta a fost caracterizarea unor elevi din clasa noastra, clasa a 5-a B....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Ce inseamna sa fi elev?
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK