Trimite referat
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Carol I si Carol al II-lea

Materie: Istorie
Accesari: 3.491
Download-uri: 1.131
Nota: 5.69 (903 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9


Download Referat - Carol I si Carol al II-lea
Publicitate:

Trimis de Aurel
din 28 August 2012

Carol I(1839-1914)

A fost domnitor si dupa rege al Romaniei,dupa abdicarea lui Alexandru Ioan-Cuza in 1866.Carol provenea din familia Hohenzollern.
In timpul domniei sale de 48 de ani(1866-1914),Romania a obtinut independenta s-a redresat economic si a devenit monarhie.
Dupa Cuza,Unirea celor 2 tari din 1859 era in pericol de destramare,de aceea era nevoie de o personalitate care sa mentina unitatea,politicieni romani au apelat atunci la un print strain.Ion Bratianu a mediat in negocierile cu familia lui.Carol era inrudit cu Napoleon al-III-lea al Frantei....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK