Trimite referat
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Caracterizarea personajului principal din romanul Ion de Liviu Rebreanu

Materie: Romana
Accesari: 133.118
Download-uri: 25.495
Nota: 6.26 (4068 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9


Download Referat - Caracterizarea personajului principal din romanul Ion de Liviu Rebreanu
Publicitate:

Trimis de Ani_
din 04 Ianuarie 2008

Romanul Ion de Liviu Rebreanu deschide seria marilor romane din literatura interbelica. Patima lui Ion pentru pamant, ca forma a instinctului de posesiune (N.Manolescu) se afla in centrul romanului, fixand locul personajului in opera.

Ion este personajul titular si central din roman, dominand intreaga opera. Celelalte personaje graviteaza in jurul sau, punandu-i in evidenta trasaturile.Este un personaj complex, cu insusiri contradictorii: viclenie si naivitate, gingasie si brutalitate. Initial dotat cu o serie de calitati, personajul se dezumanizeaza treptat, moartea lui fiind expresia intentiei moralizatoare a scriitorului.

Este un personaj realist, tipic pentru o categorie sociala: taranul sarac. ...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK