Trimite referat
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Caracterizarea lui Pietro Gralla

Materie: Romana
Accesari: 2.802
Download-uri: 156
Nota: 5.72 (1365 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9


Download Referat - Caracterizarea lui Pietro Gralla
Publicitate:

Trimis de Mirela
din 12 Decembrie 2012

Camil Petrescu (1894-1957) este un mare scriitor psihologic roman cu o fixatie analitica. El si-a petrecut viata concepand personaje complexe, framantate de idealuri si insetate de absolut, intelectuali traind intr-un univers al ideilor pure, imposibil de aplicat in realitate si perfect irelevante atat pentru spectator cat si pentru conditia umana si teatru in general, constituind cea mai nobila si mai intelectuala pierdere de vreme din istoria literaturii romanesti.

Creatia camil petresciana reprezinta un punct de cotitura in literatura si arta romanesti, mai precis momentul exact in care intelectualul roman invata limba franceza si scrie literatura frantuzeasca pe intelesul tuturor. Dar pastisa nu este lipsita de un pitoresc specific local. Dramele sentimentale alambicate, improbabile si complet rupte de dezvoltarea reala a relatiilor umane, precum si dogmatica lipsa a unei concluzii pertinente sunt o frumoasa sinteza moderna a sentimentului romanesc al fiintei ilustrat in nemuritoarea balada Miorita, impingand fatalismul inutil dar estetizant in literatura contemporana....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK