Trimite referat

Stiati ca ...

Ochiul uman percepe doar trei culori: rosu, albastru si verde. Restul sunt doar combinatii ale acestora.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Caracteristicile Pamantului

Materie: Astronomie
Accesari: 14.311
Download-uri: 1.501
Nota: 5.54 (3333 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Caracteristicile Pamantului
Publicitate:

Trimis de Aurel
din 03 Aprilie 2009

Pamantul are forma de geoid cu raza Rm=6371m, iar Rm Ecuator=6378m. Varsta Pamantului este de 4,55?109 ani. Varsta celor mai vechi roci- 4,09?109 ani. Varsta celor mai vechi fosile- 3,4?109 ani. Pamantul are o miscare de revolutie de 365,25 zile si o miscare de rotatie in jurul propriei axe in 23 ore 56 minute 4 secunde, de unde rezulta succesiiunea zi-noapte.

Structura Pamantului

Atmosfera- stratul gazos care se intinde de la suprafata Pamanzului pana la 150 km deasupra.

Biosfera- inseamna apa, materialele organice, in stare lichida sau solida.

Hidrosfera-cuprinde apa dulce, sarata, zapada, gheata, adica tot stratul de apa care se afla deasupra planetei.

Structura interna a Pamantului

Scoarta terestra are 30-50 km si o compozitie chimica formata din O, Si, Al, N, K, Fe, Ca, H, P.

Mantaua este alcatuita din roci care contin Fe si Mg.

Nucleul are o parte inferioara (solida) si o parte exterioara (lichida), avand in compozitie fier si nichel.

Campul magnetic terestru seamana cu cel generat de un magnet bara. Explicam faptul ca planeta se comporta ca un dinam, adica un dispozitiv care transforma energia mecanica in energe electrica. Polii geografici N, S prin care trece axa de rotatie, difera de polii magnetici Nm, Sm. Acest camp magnetic scade in urmatorii 100.000 ani daca nu exista un mecanism care sa-l genereye continuu.

Datorita unor modificari ce au avut loc in scoarta terestra, periodic, au loc inversari ale polilor magnetici. Viteya de deplasare a polilor magnetici a crescut in ultimii ani, iar pulul N magneticse deplaseaza pe directia nord-vest cu viteza de 40 km/h.
...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate