Trimite referat
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Caprioara - de Emil Garleanu

Materie: Romana
Accesari: 71.963
Download-uri: 7.585
Nota: 7.69 (6995 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9


Download Referat - Caprioara - de Emil Garleanu
Publicitate:

Trimis de Monica
din 10 Decembrie 2008

Rezumatul unei opere literare

Momentele subiectului operei literare - expozitiunea, intriga, desfasurarea actiunii, punctul culminant, deznodamantul.

Aceasta opera literara prezinta o intamplare din lumea animalelor care are valoare de simbol,pentru ca demonstreaza cat de mult poate sa tina o mama la copilul ei.

Textul este in proza,cult,pentru ca autorul este cunoscut si apartine genului epic pentru ca un narator povesteste o actiune care este realizata de personaje.

Expozitiunea prezinta personajele si creeaza premizele actiunii:o caprioara trebuie sa se desparta de puiul ei pentru ca a sosit vremea intarcatului.

Intriga se declanteaza cand caprioara hotareste sa iti lase puiul in munti, pentru ca acolo, intre stanci, va fi ferit de primejdii.

Desfasurarea actiunii prezinta drumul pe care il face caprioara cu puiul ei,este un drum plin de primejdii si caprioara incearca puterile iedului,facand salturi puternice.Iedul zburda si behaie vesel si caprioara intelege ca e pregatit si ca se va putea descurca singur.

Ca sa ajunga la stanci,trebuie sa strabata o padure intunecata ?i in acest loc se realizeaza punctul culminal.Iedul o i-a inainte,dar caprioara simte primejdia.

Un lup pandea si e gata sa atace iedul,dar caprioara se sacrifica pentru puiul ei. Zbiara si se arunca in fata lupului care vede prada mai mare si o sfasie.

Deznodamandul prezinta momentul: caprioara moare fericita, fiindca si-a salvat puiul.

SFARSIT.

...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK