Trimite referat
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Camara de fructe - Ion Pillat

Materie: Romana
Accesari: 19.393
Download-uri: 2.895
Nota: 6.31 (1648 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9


Download Referat - Camara de fructe - Ion Pillat
Publicitate:

Trimis de
din 04 Februarie 2011

Poezia „Camara de fructe" de Ion Pillat face parte din volumul „Pe Arges in sus" si este un pastel. Volumele „Pe Arges in sus" (1923), „Satul meu" (1925), „Biserica de altadata" (1926) ofera cititotului imaginea transfigurata poetic a unei lumi miraculoase.

Pastelul este specia lirica, in care poetul descrie un tablou din natura, apeland la imagini vizuale, motorii, auditive, precum si la figuri de stil si motive literare care compun armonizarea planului terestru cu cel cosmic. Eul liric isi exprima direct sentimentele fata de peisajul conturat prin descriere.
Titlul „Camara de fructe" este sugestiv pentru amintirile din copilaria poetului, descriind „camara de altadata", a carui evocare in sufetul acestuia melancolie si regret.

Poezia „Camara de fructe" de Ion Pillat este alcatuita din patru catrene (strofe de cate patru versuri) si exprima inca de la inceput sentimentul de singuratate si emotia nostalgica pe care le simte poetul atunci cand se intoarce in trecut, la varsta fericita a copilariei: „Deschid cu teama usa camarii de-altadata/ Cu cheia ruginita a raiului oprit". "Usa" semnifica intoarecea in universul copilariei prin amintire. "Cheia ruginita" sugereaza trecerea timpului, iar camara este spatiul unde se poate realiza o intoarcere in timp....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK