Trimite referat

Stiati ca ...

Este nepoliticos sa mananci tot ce iti este servit, atunci cand esti invitat intr-o casa englezeasca.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.CREAREA AMBIANTEI IN SALONUL - Atestat

Materie: Diverse
Accesari: 13.794
Download-uri: 2.442
Nota: 6.19 (1335 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - CREAREA AMBIANTEI IN SALONUL - Atestat
Publicitate:

Trimis de Loredana
din 02 Februarie 2009

ARGUMENT

Mi-am ales tema “Crearea Ambiantei In Salonul Restaurantului”, deoarece consider ca ambianta unui restaurant evidentiaza calitatea serviciilor, a produselor si a bauturilor servite clientilor, ca prin intermediul elementelor si echipamentelor de decorare si amenajare a salonului, clientela este atrasa si fidelizata, crescand astfel prestigiul unitatii.

Continutul stiintific al lucrarii l-am structurat pe trei capitole:
In capitolul 1 am prezentat importanta crearii ambientului in salonul restaurantului, amenajarea spatiilor interioare, particularitatile ambientale referitoare la: culori folosite, formele si calitatea mobilierului, si modul de amplasare al acestora.
In capitolul al II-lea am detaliat principiile ergonomice care se aplica la amenajarea restaurantului si am descris modul de imbunatatire a proceselor de munca pe baza principiilor ergonomice.
In capitolul al III-lea am realizat cateva studii de caz, privind modul in care sunt amenajate spatiile de productie, de servire din mai multe restaurante, evidentiind elementele de ambianta si decor ale acestora.

In finalul lucrarii am anexat materiale privind modul in care sunt amenajate diferite categorii de UAP.
Pentru elaborarea lucrarii am utilizat informatii de specialitate dintr-o bibliografie selective.

CAPITOLUL I

IMPORTANTA CREARII AMBIANTEI IN SALONUL RESTAURANTULUI

1.1 Rolul amenajarii tehnologice si estetice a salonului restaurantului

Amenajarea tehnologica a restaurantelor si a unitatilor similare nou construite , cat si modernizarea celor exitente, trebuie sa asigure conditiile desfasurarii unei activitati normale, eficiente si prin care sa se promoveze formele moderne, de mare productivitate, in pregatirea, prezentarea si servirea sortimentelor de preparate si bauturi.

In practica, amenajarea tehnologica a diferitelor tipuri de unitati, presupune abordarea simultana a numeroaselor cerinte cu implicatii directe si indirecte asupra servirii clientilor, constructia si instalatiile, prevederea si asigurarea spatiilor pentru servire si anexe, in functie de profilul unitatii, prevedea si organizarea muncii in bucatarii si in celelalte spatii de productie, asigurarea pastrarii si depozitarii social-administrative si gospodaresti, dotarea cu utilaje, mobilier si inventar pentru servire si de lucru.

Indiferent de tipul, profilul si categoria unitatilor, amenajarea/organizarea lor interioara trebuie altfel conceputa, insa sa asigure un flux tehnologic optim pentru circulatia clientilor, a personalului, precum si pentru desfasurarea in bune conditii a activitatilor de productie si servire.

Rolul crearii ambientului
Pentru ca un consumator sa se simta bine intr-o unitate de alimentatie publica,un rol important il are ambientul.Un ambient placut se poate obtine prin folosirea unui mobilier confortabil, prin aranjamente si decoratiuni
De asemenea, o muzica de fond poate contribui la realizarea ambientului.
Se pot folosi decoratini florale asezate in vase speciale pentru mese, pentru salon, pentru hol. Crearea unui ambient placut depinde de experienta, dar este conditionata de existenta bunului gust.

1.2 Amenajarea interioara a salonului restaurantului

Spatiile pentru primire si servire

a) Intrarea in unitatea de cazare si alimentatie indeplineste in principal doua functii: asigura intrarea si iesirea din unitate si constitue loc de intalnire sau asteptare pentru clienti. Accesul intr-o unitate poate fi direct din strada sau din holul hotelului. La unitatile de categorie superioara, intrarea din strada se face prin holuri dotate cu spatii pentru asteptare ,garderoba si grupuri sanitare pentru clienti.
b)Grupuri sanitare separat pentru clienti si personal, mentinute intr-o stare de curatenia ireprosabila, asigura o buna impresie privind gospodarirea unitatii respective.Toaletele trebuie proiectate si realizate conform reglementarilor existente,indeplinind urmatoarele cerinte: compartimente cu cabine separate pentru barbate si femei echipament minim din dotare; scaune, wc, pisoare, chiuvete, suporturi pentru hartia igienica, uscatoare pentru maini.
c) Garderoba unitatilor,de categorie superioara trebuie sa aiba spatii amenajate corespunzator,pentru pastarea imbracamintei(paltoane,pardesie). In unitatile de categorie inferioara pot fi asigurate cuiere aplicate, sau mobile asezate direct in salile de consumatie. Garderoba se amenajeaza in imediata apropiere a intrarii, ea avand capacitate corespunzatoare numarului maxim de locuri. Aici trebuie sa existe numere de ordine (fise sau jetoane) inmanate clietilor la sosire, daca lasa ceva la garderoba, la plecare clientii le restitue si isi iau lucrurile. La garderoba se poate amenaja un stand de vanzare a produselor din tutun, a diverselor obiecte (amintiri,cadouri) a presei. De asemenea la garderoba trebuie ...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - CREAREA AMBIANTEI IN SALONUL - Atestat
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate