Trimite referat

Stiati ca ...

Cea mai joasa temperatura inregistrata vreodata pe glob este de -89oC. Aceasta s-a intamplat in data de 21 Iulie 1983, la Vostok in Antarctica.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Buretele de apa dulce

Materie: Biologie
Accesari: 10.222
Download-uri: 1.212
Nota: 4.60 (2718 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Buretele de apa dulce
Publicitate:

Trimis de Aurel
din 29 August 2012

Este un animal ce face parte din grupul spongierilor.

Mediul de viata: in apele dulci pe tulpinile plantelor acvatice.

Digestia este extracelulara se realizeaza in cavitatea corpului, iar patrunderea hranei are loc prin pori.

Alcatuirea corpului: Corpul buretelui are aspectul unei mase gelatinoase, de culoare cafeniu-cenusie, cu o forma neregulata. Aceasta reprezinta o colonie de indivizi.

Cu ajutorul lupei se observa pe suprafata acestuia orificii numite pori prin care intra apa si alte orificii, mai mari, numite osculi, pe unde iese apa.

Un individ dintr-o colonie are un singur oscul. Numarul osculilor indica numarul indivizilor ce alcatuiesc o colonie.

Peretele corpului unui individ este format dintr-un strat extern de celule turtite si un strat intern alcatuit din celule care au cate un flagel protejat de un guleras. Intre cele doua straturi se afla o patura gelatinoasa, in care se gasesc un fel de ace silicioase infipte intr-o substanta numita spongina.

Hranirea: Apa si organismele microscopice patrund prin pori in cavitatea corpului, unde celulele cu flagel si guleras le digera in vacuolele lor digestive. Produsii nedigerati sunt eliminati prin oscul.

Respiratia: Apa contine oxigen dizolvat. Acesta intra in fiecare celula.

Excretia: Substantele de excretie sunt, de asemenea, eliminte prin oscul, in acelasi timp cu apa.

Inmultirea: Buretele de apa dulce se inmulteste prin celula-ou rezultata din contopirea unui spermatozoid cu un ovul, ambele celule fiind produse de acelasi individ. Din celula-ou se dezvolta o larva cu cili.

SFARSIT.
...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate