Trimite referat

Stiati ca ...

Toti serpii sunt animale carnivore.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Bugetul

Materie: Economie
Accesari: 25.179
Download-uri: 6.574
Nota: 5.27 (1542 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Bugetul
Publicitate:

Trimis de D@NNY
din 08 Mai 2008

Cuvantul buget desemneaza in cadrul stiintei bugetare, sociologiei si microeconomiei, o grupa de oameni care au in mod sustinut misiunea de a urmari stilul de viata zilnic.

Bugetul se refera in general la o lista cu toate veniturile si cheltuielile. Bugetul este un concept important in microeconomie si este reprezentat grafic printr-o linie, pentru a ilustra schimbul intre doua sau mai multe bunuri.

Bugetul personal este printre cele mai importante concepte ale finantelor private. Intr-un buget personal sunt identificate toate sursele de venit si cheltuieli si este dezvoltat un plan pentru veniturile in exces care trebuie cheltuite sau economisite, ori constituie o sursa de finantare in cazul unei penurii. Un buget personal este de folos, ca si orice alt buget, numai atunci cand este administrat cu grija.

Bugetul guvernamental este o insumare sau un plan al veniturilor si cheltuielilor planificate de guvern. In tari ca si Statele Unite ale Americii, bugetul este stabilit de puterea legislativa, in alte tari acesta este stabilit de guvern.

In Marea Britanie bugetul este stabilit de catre ministrul de finante, membru al guvernului aflat pe locul doi ca importanta, si trebuie sa fie votat de parlament.

Bugetul unei companii este stabilit anual. Un buget terminat cere, de obicei, un efort considerabil si poate fi vazut ca un plan financiar pentru noul an financiar. In timp ce in mod traditional departamentul de finante stabileste bugetul companiei, softul modern permite sutelor si miilor de oameni din diferite departamente (resurse umane, IT) sa contribuie prin veniturile si cheltuielile asteptate, la bugetul final.

De obicei o companie va produce doua tipuri de bugete: un buget static si un buget flexibil. Bugetul static este cel proiectat. Bugetul flexibil este un buget special care este folosit pentru a compara ce s-a intamplat de fapt si ceea ce ar fi trebuit sa se intample, bazandu-ne pe marimea vanzarilor.

Cu un buget flexibil costurile fixe ar trebui sa ramana constante, iar costurile variabile ar trebui sa se modifice in functie de vanzari, daca acestea au fost mai mari sau mai mici decat a fost proiectat.

Bugetul flexibil este atunci comparat cu realitatea si diferentele dintre ceea ce a fost planificat si ceea ce s-a intamplat de fapt sunt calculate si desemnate a fi favorabile sau defavorabile.

Daca cifrele actuale ale anului financiar se dovedesc a fi apropiate de buget, aceasta va demonstra faptul ca o companie intelege cum se fac afacerile si are succes in conducerea acestora in directia pe care si-a planificat-o la inceput.

Pe de alta parte, daca cifrele actuale deviaza foarte mult de buget, acestea transmit un semnal al "iesirii de sub control", iar, ca rezultat negativ, pretul actiunilor poate avea de suferit.

Bugetele sunt vazute tot mai mult a fi de moda veche si sunt inlocuite cu previziuni complementare sau lunare. Previziunile lunare asigura realizarea de planuri financiare mai proaspete si mai recente.

Ca adjectiv, cuvantul buget este folosit in marketing ca eufemism al cuvantului ieftin....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Bugetul
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate