Trimite referat
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Bolile sistemului nervos

Materie: Biologie
Accesari: 20.512
Download-uri: 4.711
Nota: 6.98 (3780 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9


Download Referat - Bolile sistemului nervos
Publicitate:

Trimis de Bratu Bianca
din 27 Mai 2011

Locomotia, senzatia, gandirea, vorbirea si sentimentele se bazeaza pe structurile complexe ale celulelor nervoase ce formeaza sistemul nervos central, care poate fi afectat de o varietate de disfunctiuni si boli.
Nervii trimit si transporta mici semnale electrice prin intregul corp. Ei sunt implicati in toate actiunile noastre si in felul in care percepem lumea din jur – prin vedere, auz, miros, gust si atingere.
Sistemul nervos are doua parti principale. Una dintre ele este sistemul nervos periferic (SNP). Nervii SNP -ului se ramifica prin corp si ajung in fiecare parte a acestuia, de la frunte si sprancene pana jos la varful degetelor mainilor si picioarelor. Cealalta parte este sistemul nervos central (SNC). Acesta este format din creier /centrul de comanda si de control al sistemului nervos) si maduva spinarii, care coboara de la creier prin tunelul format de oasele coloanei vertebrale. SNC, primeste semnalele nervoase de intrare de la SNP si transmite semnale de comanda de iesire prin SNP catre toate partile corpului. Creierul este si locul in care oamenii gandesc, percep si simt....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK