Trimite referat
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Baltagul-scurt rezumat

Materie: Romana
Accesari: 216.160
Download-uri: 152.552
Nota: 7.71 (12731 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9


Download Referat - Baltagul-scurt rezumat
Publicitate:

Trimis de Oprea Florentina
din 14 Ianuarie 2008

Scriitorul plaseaza actiunea in satul Magura Tarcaului, incipitul debutand cu imaginea eroinei principale, Vitoria Lipan stand singura pe prispa si torcand, cu gandul la sotul ei Nechifor Lipan, plecat din toamna de acasa , la Dorna ca sa cumpere niste oi. Ea isi aminteste de povestea auzita de Nechifor de la un baci batran si repetata de acesta pe la petreceri, povestire lagata de viata si psihologia oamenilor de la munte.

Aceasta legenda spune ca muntenii au ajuns ultimii la impartirea darurilor de catre Dumnezeu, dar i-a inzestrat pe munteni cu o inima usoara ca sa se poata bucura de ce au.

...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK