Trimite referat
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Aventurile lui Tom Sawyer

Materie: Romana
Accesari: 94.889
Download-uri: 16.303
Nota: 7.59 (8548 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9


Download Referat - Aventurile lui Tom Sawyer
Publicitate:

Trimis de Daly
din 05 Ianuarie 2005

Autorul Mark Twain ne povesteste despre aventurile unui baiat nazdravan numit Tom Sawyer. Avea un frate pe nume Sid care era un baiat tare linistit.
El mai tot timpul lua din gemul matusii Polly si se ducea împreuna cu prietenii la gârla sa se scalde, lucruri care îi placeau cel mai mult.
Într-o zi matusa Polly îl puse pe Tom sa varuiasca gardul de la strada , ceea ce n-ul încânta, lui stândui gândul numai la gârla si la joaca. Neavând de ales el a început sa varuiasca gardul, rugându-l pe fratele sau Sid, sa-l ajute, dar el refuza. Fiind un baiat destept nu prea îi placea scoala, singurul lucru cel atragea era prietena lui Becky la care tinea foarte mult.

Prietenul lui Tom pe nume Huckleberry Finn era un baiat "al strazii fara parinti cu care îsi petrecea mai tot timpul. Prima nazdravanie pe care au facut-o împreuna a fost vizita cimitirului pe timp de noapte alaturi de o pisica neagra si moarta adusa de Huckleberry. Cu aceasta pisica ei sperau sa scape de negi prin anumite descântece. Ajungând în cimitir , au avut o surpriza neasteptata. Trei indivizi pe nume Injun Joe, Dr. Robinson si Muff Poter care cautau un mormânt pe care sa-l dezgroape. În tot acest timp Tom împreuna cu Huckleberry stateau ascunsi pentru a nu fi vazuti , când deodata între acei indivizi s-a iscat o cearta urmata de asasinarea doctorului Robinson.Fiind îngroziti de ceea ce au vazut, cei doi baieti au fugit spre casa.A doua zi dimineata oamenii au gasit oribila crima. Toti din oras îl învinuiau pe Muff Poter, iar el fiind arestat.

Tom împreuna cu Huck au jurat ca nu vor spune nimanui ceea ce au vazut.Tom si Huck erau foarte îngroziti . Zilele au trecut iar lui Tom îi ardea de noi aventuri, asa ca într-o zi întâlninduse cu Joe Harper si cu Huckleberry Finn, le-a propus sa se faca pirati.Într-o noapte fiecare a adus de mâncare si au plecat împreuna pe o insula din apropierea oraselului. Cât timp ei au stat pe insula oamenii din orasel îi cautau neîncetat. Dar aceasta cautare a fost în zadar deoarece nu i-au gasit. Toti au crezut ca baieti au murit asa ca matusa Polly împreuna cu doamna Harper s-au hotarât sa le faca prohodul duminica. În timp ce se oficia slujba cei trei copii au intrat pe usa bisericii. Toata lumea s-a bucurat, mai ales matusa Polly si doamna Harper,care si-au îmbratisat copiii chiar si pe Huckelberry.

Dupa câteva zile a fost judecata lui Muff Poter. La judecata au venit Injun Joe si Tom. Tom a fost chemat sa de-a declaratie.El se uita la Injun Joe si a început sa-i fie frica, dar în final a spus tot ce a vazut, iar între timp Injun Joe a disparut. De atunci Tom nu mai dormea linistit noaptea de frica lui Injun Joe.

A trecut ceva timp de când a fost judecata lui Muff Poter, iar Tom împreuna cu Huck au început sa caute comori. Tom era sigur caci comorile se gasesc unde sunt copaci scorburosi sau în casele cu stafii.Au cautat în locurile cu copaci scorburosi dar nu au gasit, iar în final ei au hotarât sa caute într-o casa cu stafii.Când au început sa caute dupa comoara la o casa cu stafii, ei au auzit zgomote asa ca s-au ascuns în podul casei. Cei care au produs zgomotul au fost Injun Joe împreuna cu un priten de-al sau.Ei au venit în acea casa pentru a ascunde o comoara.Au vazut uneltele lasate de Tom si Huck si s-au gandit sa îngroape comoara în alta parte. Becky fata de care îi placea lui Tom, a organizat o mica excursie. Când au mers in excursie ei au vizitat o pestera care era precum un labirint. Tom si Becky s-au pierdut iar ei au stat în pestera timp de doua,trei zile.Cu totii îi cautau pe Becky si pe Tom. Cât timp copiii au stat în pestera Tom la vazut pe Injun Joe.Oamenii nu i-au gasit dar Tom a gasit iesirea din pestera. Iesirea gasita de Tom era prin apropierea fluviului Mississipi. Cu totii s-au bucurat foarte mult de aparitia copiilor.Tatal lui Becky pentru a fi sigur ca nimeni nu va mai intra în pestera s-a hotarât sa o închida. Când Tom a auzit ca pestera a fost închisa le-a spus tuturor ca acolo se afla Injun Joe. Aproape toti oameni au pornit spre pestera în cautarea lui, dar când pestera a fost deschisa lau gasit pe Joe mort la intrarea în pestera. Tom si Huck s-au dus în pestera dupa comoara ascunsa de Injun Joe.

Asa ei au devenit cei mai bogati din orasel dupa ce au gasit comoara si apreciati de tota lumea.

...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Aventurile lui Tom Sawyer
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK