Trimite referat

Stiati ca ...

Contele Alessandro Volta a inventat bateria in secolul XVIII.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.



Atestat html

Materie: Informatica
Accesari: 9.208
Download-uri: 1.541.657
Nota: 4.82 (1610 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9



Download Referat - Atestat html
Publicitate:

Trimis de aurel
din 10 Martie 2006

Adaugarea imaginilor la o pagina Web.A folosi imaginile in paginile web, pentru a le inviora si a le face mai interesante

Crearea impactului vizual
Cu toate ca nu fiecare pagina are nevoie de o imagine, impactul vizual si aspectul sunt atat de intrinseci culturii noastre, incat noi, uneori, vorbim despre caracterul, firea si comportamentul in public ale unei persoane ca despre imaginea acesteia. Pentru ca o pagina sa capete personalitate, deseori are nevoie de o poza sau doua pentru a va informa despre ce este vorba si ce fel de informatii puteti gasi in ea.

Deci un sit despre masini de curse ar putea prezenta o fotografie a unui pilot luand o curba, sau un sit Web despre paradisul gradinarului ar putea afisa fructele unei recolte generoase.Nu prea avem in Web moduri de a ne adresa simturilor noastre, in afara de vaz, cel mai usor, si auz, intr-o masura mai mica, asa ca trebuie sa supraincarcam aceste simturi cu mult mai multe informatii decat in viata obisnuita.

Experienta pe care o traia Marcel Proust invaluit de aroma cuptorului lui Madeline este ceva ce noi nu vom putea niciodata resimti in Web; caldura soarelui de vara pe umeri si mireasma de pamant proaspat sapat sunt lucruri pe care nu putem decat sa ni le inchipuim prin intermediul cuvintelor si al imaginilor, ca indicii.

Daca cuvintele nu spun o poveste, este improbabil ca imaginile sa vorbeasca de la sine, dar dupa cum gesturile si expresiile fac diferenta dintre un maestru povestitor si un amator, tot asa si imaginile pe care le folosim pentru a crea atmosfera unei pagini pot fi hotaratoare in a departaja o experienta anodina de o senzatie antrenanta de participare deplina.

Adaugarea imaginilor
Adaugarea imaginilor la o pagina web
1. Adaugati imagini la paginile web cu eticheta pentru imagini <img>. Folosind atributul src pentru a indica fisierul imagine.
<IMG src="exemplu.gif">
2.Folositi atributele alt si longdesc pentru a prezenta informatii suplimentare despre imagine.
<IMG src="exemplu.gif" alt="[Acesta este un exemplu]" longdesc="exemplu-description.html">
<IMG src="exemplu.gif" alt="[O mica poza nu strica]" longdesc="exemplu-description.html">

Pont de folosire rapida: Sintaxa de eticheta
<IMG src="imgurl" height="imginaltime" width="imglatime" alt="alttext" longdesc="alttexturl" hspace="banda marginala" vspace= "banda marginala" border="margine de legatura" align="aliniere"> , unde imgurl reprezinta adresa sursei imaginii; imginaltime reprezinta inaltimea imaginii in pixeli; imglatime este latimea imaginii in pixeli; alttext reprezinta o scurta descriere a imaginii - semnificativa sau nula, daca poate fi ignorata de browserele nevizuale; aittexturl este adresa unei descrieri mai detaliate a imaginii.

Benzile marginale reprezinta spatiul liber pe verticala si orizontala din jurul imaginilor; margine de legatura reprezinta latimea marginii in pixeli cand imaginea este folosita ca legatura; si aliniere ia valorile left, right, top, middle sau bottom si modifica pozitia relativa a textului si imaginilor din pagina.

Sa incepem prin adaugarea unei imagini la pagina noastra cu Hypatia,un portret al filozoafei asa cum arata ea probabil in tinerete.Ne despart de timpurile ei atatea secole si kilometri incat chiar si o idee vaga despre cine a fost poate sa ne-o apropie.Ne putem da seama ca a fost ca noi,ca surorile noastre, ca mamele noastre;a crescut cu sperante si ambitii si totusi soarta i-a fost umbrita, dupa cum ii pare si fata, trista si contemplativa, nu razand insufletita, cu toate ca tanara femeie pe care o vedem a cunoscut desigur si zile de bucurie.

Toate imaginile au de obicei aceeasi eticheta, eticheta de imagine, <img>, cu atributul obligatoriu src pentru a-i spune browserului de unde sa ia imaginea propriu-zisa. in plus, aproape toate imaginile ar trebui sa aiba un scurt text descriptiv in atributul alt, pentru a face pagina mai usor accesibila celor cu deficiente de vedere sau celor care pur si simplu prefera sa navigheze cu un browser audio, poate cineva care se plimba cu masina pe autostrada. Daca imaginea este pur decorativa, aceasta valoare trebuie stabilita explicit ca nula scriind alt="". Acestea sunt singurele atribute care sunt cu adevarat pentru orice imagine.

Versiunea HTML 4.0 a adaugat atributul longdesc, care va permite sa introduceti o adresa URL la care sa mearga browserul pentru mai multe informatii despre o imagine. Ati putea folosi aceasta capacitate pentru a oferi o descriere narativa completa sau chiar o lista cu capitole despre istoria imaginii, originea ei si o scurta biografie a artistului.
Sa incepem, completand cu rabdare pagina cu un titlu adecvat si de asemenea cu imaginea pe care dorim sa o folosim. Vom evoca imaginea cu eticheta <img>, adaugand atributul source, ca si cele doua atribute descriptive.

Exemplu:

<HTML>
<HEAD>
<TITLE>Hypatia: un om de stiinta remarcabil</TITLE> </HEAD> <BODY> <IMG src="hypatia.gif" al...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Atestat html
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!





Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate