Trimite referat

Stiati ca ...

Cainii sunt mentionati in Biblie de 14 ori, leii de 55 de ori, dar nu exista nicio referire la pisicile de casa.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Aspecte primitive ale filozofiei geontologiei

Materie: Filozofie
Accesari: 2.154
Download-uri: 317
Nota: 5.26 (1057 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Aspecte primitive ale filozofiei geontologiei
Publicitate:

Trimis de aurel
din 27 Martie 2006

Asupra functiilor si dependentelor dintre sistemele organismului.Care este semnificatia respiratiei? Este o schimb gazos, prin expiratie si inspiratie, cu mediul extern. Care este sensul rolului sistemului circulator sanguin? Pare a fi ultra clar: sa transporte sangele prin intreaga retea de vase. Datorita unei conexiuni intre digestie si sange, aceasta circulatie are ca o consecinta deasemenea si alimentarea.

Adica, alimentarea naturala implica cooperarea a doua subsisteme. Datorita conexiunii dintre sange si gaze, la nivelul plamanilor, circulatia sangelui poate furniza oxigen si exhala CO2. Ce este sistemul digestiv, intr-un sens fundamental? Este un sistem deschis care proceseaza si elimina materie. El ia materie din mediul extern doar cu ajutorul sistemelor neuronal si muscular.

Sistemul neuronal este un sistem care, pe de o parte converteste, codeaza, si proceseaza multe tipuri de stimuli externi, iar pe de alta parte controleaza alte sisteme ale organismului(controleaza miscarea, sistemul gazos, circulatia sanguina etc.).Aditional, sistemele hormonale pot influenta aproape toate celelalte sisteme.Sistemul imunitar are ca principale caracteristici identificarea si combaterea
factorilor infectiosi.

Acum, sunt evidente conexiunile si dependentele care sunt intre partile sistemice ale intregului organism. Ce importanta poate avea aceasta in explicatia imbatranirii? Este cert ca, exista o microimbatranire paralela sincronica, la nivel intracelular, datorita conditiilor generale ale imbatranirii. Dar, daca diferitele retele celulare au rate diferite de imbatranire, au traiectorii diferite ale imbatranirii, unele retele celulare vor imbatrani mai repede decat altele; si din cauza conexiunilor si dependentelor dintre retelele celulare, aceasta va influenta/contribui la imbatranirea 'intrinseca' a celorlalte sisteme celulare.

Pentru instantiere, sufera multe miscroschimbari cu caracter senescent care au printre alte consecinte deasemenea o diminuare vitezei de transmisie a semnalului electric si a vitezei de raspuns. Adica, unele microschimbari la nivel celular pot emerge intr-o diminuare a unor paramentri functionali. Aceaste diminuari functionale sincronice emerg in anumite diminuari la nivelul marilor capacitati cognitive si de control ale sistemului neuronal.

Dar, aceasta nu este suficient pentru o explicatie completa a imbatranirii, deoarece in additie la inducerii generali ai imbatranirii, imbatranirea altor sisteme (respirator, circulator, imunitar, hormonal etc.) contribuie deasemenea la imbatranirea sistemului neuronal. Astfel, o insuficienta cantitate de glucoza, oxigen etc. poate modula rata mortii neuronale.

Adica, aceste schimbari datorita altor sisteme moduleaza unii parametri ai sistemului neuronal ca un intreg. De aceea, aditional microschimbarilor fundamentale comune de la nivelul celular, dependentele dintre sistemele celulare cresc imbatranirea la nivelul fiecarui sistem particular. Pentru instantiere, cunoscand influenta unor hormoni (ex., estrogeni sau testosteron) asupra cognitiei (memoriei), imbatranirea sistemului hormonal, prin diminuarea productiei lui, va contribui deasemenea la imbatranirea memoriei. Dar, pot fi influente top->down in imbatranire.

5.Continuturi explicative abstracte despre imbatranire
Ce este imbatranirea? La nivelul comportamental este o schimbare negativa. Adica, implica diminuarea capacitatilor sau performantelor capacitatilor organismului. Aceasta diminuare reprezinta un efect complex.

Imbatranirea emerge partial din microschimbari generale si partial datorita interdependentei dintre subsistemele organismului. Pentru instantiere, un mod de viata neantelept poate promova indirect imbatranirea. Adica, exista o cauzalitate sau dependenta bidirectionala in imbatranire, desi forma majora a directiei cauzalitatii in imbatranire parea sa fie botom->up. Exista, deasemenea,o interdependenta intre diferitele subsisteme tisulare ale organismului.

Si aceasta poate promova/contribui la imbatranirea unor subsisteme tisulare,cand alte subsisteme de care ele depind partial sufera anumite schimbari rele din punct de vedere structural, cantitativ, calitativ.De exemplu, sistemul neuronal are o nevoie de o suficienta cantitate de glucoza si oxigen,depinzand, deaceea, intr-o anumita masura de sistemele digestiv, respiratoriu, si sanguin.

De aceea exista atat o serialitate cat si o paralelitate in imbatranire. Paralelitatea este datorita senescentei celulare sincronice. Serialitatea se datoreaza dependentelor care exista intre anumite sisteme tisulare. Exista p dependenta intre alimentatie, digestie, metabolism, circulatie sanguina,respiratie, imunitate, cognitie, si controlul neuronal inconstient.

Imbatranirea nu este o "moarte inceata". Ea nu progreseaza analog cu scurgerea boabelor de nisip intr-o clepsidra. Sigur, celulele care compun organismul pot fi comparate cu boabele de nisip. Si, intr-adevar, imbatranirea este de...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Aspecte primitive ale filozofiei geontologiei
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate