Trimite referat

Stiati ca ...

In U.S.A., rosul este cea mai folosita culoare pentru masini.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Asamblari prin sudare

Materie: Diverse
Accesari: 26.892
Download-uri: 8.324
Nota: 5.56 (1461 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Asamblari prin sudare
Publicitate:

Trimis de Aurel
din 25 Iunie 2008

1. CUPRINS1. CUPRINS.........................................................................................................pag. 2

2. ARGUMENT...................................................................................................pag. 3

3. CONTINUTUL PROPRIU-ZIS......................................................................pag. 4
3.1. ASAMBLARI PRIN SUDARE.............................................................pag. 4
3.1.1. Metodele productive la sudarea cu gaze
3.1.2. Scule si dispozitive pentru operatiile de sudare

3.2. ASAMBLAREA GENERALA A CONSTRUCTIILOR SUDATE......pag. 7

3.3. TENSIUNI INTERNE SI DEFORMATII.............................................pag. 8

3.4. PROCEDEE DE REDUCERE A DEFORMATIILOR.........................pag. 9
3.5. FORMAREA FISURILOR....................................................................pag. 9

3.6. TRATAMENTUL TERMIC AL IMBINARILOR SUDATE.............pag. 10

3.7. CONTROLUL SI RECEPTIA ASAMBLARILOR SUDATE............pag. 12
3.7.1. Incercari pe epruvete
3.7.2. Incercari nedistructive (electrice si electromagnetice)
3.7.3. Defectoscopia Roentgen
3.7.4. Defectoscopia cu raze gama
3.7.5. Defectoscopia ultrasonica

4. BIBLIOGRAFIE............................................................................................pag. 15

5. ANEXE..........................................................................................................pag. 162. ARGUMENT


Intocmirea proiectului ajuta ia formarea capacitatii de folosire a informatiilor de catre viitorii absolventi pentru integrarea lor in mecanisme, si activitatilor industriale din economie.
Deasemeni dobandirea unui ansamblu coordonat de cunostiinte necesare priceperii corecte a problemelor economiei de piata.
Informarea in problemele tehnice si economice, componente structurale si functionale ale societatii, care are rolul de a pregatii procese de cunoastere, de catre elevi, a acestui important segment al programului de educatie.
Prin aceasta, elevul, dar nu numai el, poate sa contribuie la modelarea insusirilor specifice calitatii intelectuale, morale, sociale, dinamice a elevilor, viitori cetateni competenti, dinamici, potentiali factori de armonie, progres, prosperitate ai societatii.
Productia se desfasoara la locul de munca, unde se concentreaza: scule, instrumente, materie prima, semifabricate si produse finite. Aceasta determina in mod nemijlocit importanta unei bune organizari a locului de munca, care sa aiba rezultat sporirea randamentului si economicitatii necesare precum si micsorarea efortului depus.
Activitatea lacatusului mecanic se desfasoara in general in atelier, unde au loc o multitudine de activitati.
Tema actualului proiect este :"Asamblari prin sudare ".
in aceasta lucrare vor fi prezentate urmatoarele :
- Asamblarea generala a constructiilor sudate
- Tensiuni interne si deformatii
- Procedee de reducere a deformatiilor
- Formarea fisurilor
- Tratamentul termic al imbinarilor sudate
- Controlul si receptia asamblarilor sudate3. CONTINUTUL PROPRIU-ZIS

3.1. ASAMBLARI PRIN SUDARE

3.1.1. Metodele productive la sudarea cu gaze

Una din metodele cele mai productive este cusatura dubla care se poate aplica atat la sudarea otelului cat si la sudarea metalelor neferoase. Tablele de imbinat se asaza in pozitie verticala, iar sudarea se executa simultan de catre doi sudori asezati de o parte si de cealalta. Prin aplicarea acestei metode, viteza de sudare poate fi marita pana la 80% fata de metoda spre dreapta, iar consumul de gaze se micsoreza cu 40%.
O alta metoda productiva este sudarea cu suflaiul multiplu. Becurile au doua sau mai multe ajutaje: una din flacari preincalzeste piesa, iar cealalta incalzeste metalul. Consumul de oxigen si de acetilena se micsoreaza cu 15-20%, iar viteza de sudare creste cu 30% fata de sudarea spre dreapta si cu 50% fata de sudarea spre stanga.
O alta metoda este sudarea automata cu gaze care se aplica la productia de serie pentru sudare cusaturilor longitudinale fara metal de adaos si a tevilor cu pereti subtiri. Suflaiurile folosite sunt cu mai multe flacari si se racesc cu apa. Amestecul gazos folosit este cu exces de oxigen, ceea ce asigura o temperatura inalta a flacarii.

3.1.2. Scule si dispozitive pentru operatiile de sudare

La asamblarea prin sudare a constructiilor metalice, sculele si dispozitivele difera in mare masura daca sudarea se executa manual sau automat. Sculele comune pentru ambele metode sunt numai masca de sudura, peria de sarma, si ciocanul.
La sudarea manuala se folosesc urmatoarele scule si dispozitive:
-clestele de sudura (fig. 1.1, a)se fabrica in foarte multe variante si este folosit pentru a se asigura prinderea cat mai...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Asamblari prin sudare
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate