Trimite referat

Stiati ca ...

Cineva care fumeaza un pachet de tigari pe zi va pierde cam 2 dinti la 10 ani.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Asamblari nedemolabile

Materie: Fizica
Accesari: 22.104
Download-uri: 13.126
Nota: 5.14 (1331 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Asamblari nedemolabile
Publicitate:

Trimis de aurel
din 27 Martie 2006

ASAMBLARI NEDEMONTABILE

Asamblarile nedemontabile sunt acele asamblari la care,pentru desfacerea pieselor este necesar sa se distruga partial sau total organul de asamblare sau piesele ce alcatuiesc asamblarea.
Procedeele de obtinere a asamblarilor fixe nedemontabile se pot imparti in doua grupe :
-procedee la care asamblarea se realizeaza fara un organ de asamblare ;
-procedee la care asamblarea se realizeaza cu ajutorul unui organ de asamblare.
Din prima grupa fac parte procedeele de asamblare prin presare,iar din a doua, cele prin nituire,sudare,lipire.
In general una din piesele care se asambleaza prin presare are un alezaj sau face parte din cat. inelelor,iar cealalta este un arbore plin sau gol la int.
Presarea poate fi:
Presarea transversala se poate obtine prin :
-presare cu incalzirea piesei exterioare
-presare prin racirea piesei int.
-presare prin def plastica
-presarea unei piese elastice
Presarea longitudinala care se realizeaza prin introd.fortata a piesei interioare in piesa exterioara.Aceasta metoda constituie una din cele mai simple met. de asamblare .Pentru micsorarea fortei de presare se poate apela la una din urmatoarele solutii :
ungerea suprafetelor care vin in contact
amplasarea pe piesele asamblate a unor tesituri sau a unor portiuni cu ajustaj liber.

ASAMBLAREA PRIN NITUIRE

O imbinare nituita se realizeaza prin introdocerea niturilor in gauri practicate in piesele suprapuse.Prin deformarea plastica a capatului liber al tijei nitului se formeaza capul de inchidere ,stringandu-se puternic piesele asamblate .Imbinarile nituite se pot caracteriza prin modul de asezare a pieselor si prin numarul si modul de dispunere a niturilor.Astfel, imbinarile pot fi prin suprapunere
cu eclise
cu un singur rand de nituri
cu mai multe randuri de nituri

ASAMBLAREA PRIN SUDARE

Sudarea constituie unul din cele mai sigure si expeditive procedee de asamblare, fiind aplicata pe larg la realizarea ansablurilor din tabla groasa sau subtire, profile, bare, sarma.
Procedeul de sudare se poate grupa in doua mari categorii
procedee de sudare prin topire
procedee prin sudare prin presiune
Energia primana de la care provine in final energia termica necesara incalzirii locale poate fi
- energia mecanica
-energia termochimica
energie electrica
energie radianta


IMBINARI REALIZATE PRIN SUDARE, PRIN TOPIRE


Sudarea prin topire cu arc electric realizata prin procedeele enumerate constituie cea mai raspandita grupa de procedee de sudare. Ea se poate aplica pieselor cu grosime foarte mica 1mm sau foarte mare peste 100mm, din cele mai diferite materiale metalice.


SUDAREA MANUALA CU ELECTROZI METALICI INVELITI


Acest procedeu de sudare prezinta un interes deosebit pentru lucrarile de ansamblare, deoarece este simplu, foloseste utilaje comune si se poate aplica in atelier sau pe santier.


SUDAREA CU ARC ELECTRIC IN MEDIU PROTECTOR DE GAZE

In principiu, sudarea in mediul protector de gaze consta in utilizarea unui arc electric care arde inconjurat de un gaz ce impiedica patrunderea oxigenului la baia de sudura. In functia de natura gazului sudarea se poate face : -in gaze inerte
-in gaze active
-in amestec de gaze active si inerte .

SUDAREA ELECTRICA PRIN REZISTENTA, PRIN PUNCTE


Acest procedeu de sudare, constituie unul dintre cele mai raspandite metode de sudare . Este folosit pe scara larga in lucrari de asamblare ale pieselor din tabla subtire, benzi, profile indoite, in industria automobilelor la constructia aeronavelor.


SUDAREA IN LINIE

Acest procedeu este asemanator sudarii prin puncte cu deosebirea ca in locul electrozilor se folosesc role apasate pe piesele care se sudeaza.

ASAMBLAREA PRIN LIPIRE

Lipirea este procedeul tehnologic de imbinare nedemontabila a 2 sau mai multe piese metalice aflate in stare solida, cu ajutorul unui material de adaos aflat in stare lichida. Acest procedeu se poate realiza fie cu material de adaos metalic : -lipire moale
-lipire tare fie cu material de adaos nemetalic.
Lipirea cu material de adaos metalic se face prin difuziunea reciproca din metalul de baza si aliazul de lipit.
Lipirea cu material metalic poate fi : -moale{-prin depunere, capilara
-tare (prin epunere capilara)

LIPIREA MOALE


Principalele materiale utilizate sunt : -aliajele de lipit
-fluxurile
Aliajele de lipit sunt foarte diferite in privinta compuzitiei chimice ce depinde, in special, de natura materialului metalic din care sunt confectionate piesele ce urmeaza a se imbina.
Principalele operatii realizate la lipirea moale sunt : -pregatir...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Asamblari nedemolabile
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate