Trimite referat

Stiati ca ...

Unei pisici nu-i place sa fie atinsa pe spate, la radacina cozii si in niciun caz, dar in niciun caz pe burta. Oricat de pufoasa ar fi blanita de pe burta unei pisici, animalul se simte vulnerabil odata atins in acea zona. Cum sa mangai corect pisica? Specialistii spun ca la radacina urechilor, sub barbie si in zona falcilor exista unele glande care sunt stimulate, odata atinse usor zonele respective.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Archimedes

Materie: Fizica
Accesari: 3.226
Download-uri: 1.192
Nota: 5.14 (1036 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Archimedes
Publicitate:

Trimis de Aurel
din 10 August 2006

Archimede s-a nascut la Siracusa ( Sicilia ) , si a fost educat in Alexandria . A fost unul dintre cei mai cunoscuti matematicieni si inventatori din Grecia Antica.In matematica pura a anticipat multe dintre descoperirile stiintei moderne , cum ar fi calculul integral, prin studiile sale asupra ariilor si a volumelor corpurile rotunde solide si a ariilor figurilor plane.

A demonstrate ca volumul unei sfere reprezinta doua treimi din volumul unui cilindru circumscris acelei sfere.In mecanica , Archimede a definit principiul parghiei si a inventat pompa hidraulica pentru a se putea ridica apa de la un nivelul inferior la unul superior.

Este cunoscut pentru ca a descoperit legea hidrostaticii , numita si principiul lui Archimede. Se crede ca Archimede a descoperit acest principiu cand a intrat in cada de baie si a vazut nivelul apei care crestea .

Archimede si-a petrecut cea mai mare parte a timpului in Sicilia , in Siracusa . Aici si-a dedicate intreaga viata cercetarilor si a experimentelor. Siracusa era o colonie greceasca a orasului Corint si era un oras greu de cucerit datorita pozitiei sale naturale deosebite . In timpul cucerii Siciliei de catre romani cateva din inventiile lui Archimede au fost folosite in apararea Siracusei. Printre aceste inventii se numara catapulta si un sistem de oglinzi care reflecta razele soarelui pentru a incendia corabiile inamice.

Dupa capturarea Siracusei , in timpul celui de-al Doilea Razboi Punic , printr-o strategie care consta in a cuceri cartier dupa cartier si prin tradarea unui prefect al cetatii , Archimede a fost ucis , in 212 i.e.n. , de catre un soldat care l-a gasit desenand figuri geometrice in nisip. Archimede era asa de atent la calculele sale , incat atunci cand l-a vazut pe soldat i-a spus : "Noli turbare meos circulos " = " Nu-mi strica cercurile " . Soldatul nu a stiut cine este cel pe care la ucis .

Conducatorul romanilor , Marcellus , indurerat de aceasta veste s-a ingrijit de inmormantarea lui Archimede.Titus Livius , povesteste in scriirile sale despre Archimede , astfel : " La Syracusa se afla acel om fara seaman , ...,cercetator al cerului , cunascator al stelelor , inventator neintrecut , constructor de masini de razboi , capabil , prin geniul sau de om de stinta in slujba apararii patriei , sa zadarniceasca efortul a mii de romani ."Cateva din descoperirile sale din domeniul matematicii si al mecanici s-au pastrat : " Masurarea cercului " , "Sfera si cilindru " , "Corpurile care plutesc " ( Care sta la baza Legii Hidrostatici ) si " Spirale ".

...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Archimedes
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate