Trimite referat
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Aparatul de fotografiat

Materie: Fizica
Accesari: 19.947
Download-uri: 4.532
Nota: 6.36 (1996 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9


Download Referat - Aparatul de fotografiat
Publicitate:

Trimis de carla
din 26 Mai 2011

Din timpuri stravechi si pana astazi, la baza tuturor stiintelor, a tuturor descoperirilor mai mari sau mai mici, se afla observarea fenomenelor naturale, urmate de o imitatie inteligenta a acestora. Nevoia, spiritul practic, curiozitatea, l-au indemnat pe om sa imite, sa repete, sa reporduca fenomenele observate in alte conditii, cu mijloace la indemana lui, in ajutorul lui.
Dar toate aceste cunostinte nu circulau decat in lumea restrinsa a fizicienilor, astronomilor si matematicienilor. Cel care le-a dat o mare raspandire a fost omul de stiina Giovani Battista Porta (1538 – 1615). Bogatia informatiilor date de Porta si talentul lui de a imbina date stiintifice cu sfaturi practice si aplicatii distractive (in cartea sa "Magiae naturalis", tradusa in principalele limbi europene si in araba, retiparita in nenumarate editii)
Din totdeauna oamenii au dorit sa lase generatiilor viitoare o marturie a evenimentelor importante din viata lor. Pentru aceasta ei au gravat, au desenat, au pictat iar la sfarsitul secolului al 19-lea au fotografiat.
O camera obscura, echipata cu o diafragma reglabila formeaza o imagine rasturnata a unui obiect, mai mult sau mai putin clara si mai putin luminoasa.
Principiul de functionare al aparatului de fotografiat a fost descoperit pe vremea artistului si inventatorului Leonardo da Vinci, care a aratat ca pentru a proiecta o imagine este suficient un mic orificiu prin care sa treaca lumina. Cu cat este mai mic orificiul, cu atat imaginea este mai clara.Acest aparat simplu numit "camera obscura" exista de la inceputul sec. al XVII-lea. Mai mult a durat pana a fost gasit un material fotosensibil pentru a inregistra imaginea respectiva. Aceasta problema a fost rezolvata abea in 1826 cand Joseph Nicepe a descoperit ca pentru a produce un bitum sensibil la lumina poate fi folosita clorura de argint.
Lumina este elementul esential pentru obtinerea unei fotografii. Aparatul de fotografiat a fost construit dupa modelul ochiului uman. Ochiul nostru capteaza radiatiile luminoase care sunt reflectate de obiectele din jur....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Aparatul de fotografiat
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK