Trimite referat

Stiati ca ...

Inima femeii bate mai repede decat cea a barbatului.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Aparatul Fotografic

Materie: Fizica
Accesari: 43.235
Download-uri: 13.912
Nota: 6.63 (2902 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Aparatul Fotografic
Publicitate:

Trimis de Popescu Cristina
din 29 Mai 2005

Popescu Cristina Clasa a VIII-a A

Aparatul fotografic este format din urmatoarele elemente functionale:
OBIECTIV
Obiectivul este alcatuit dintr-un sistem optic format din mai multe lentile, are o comportare asemenea unei lentile convergente si este caracterizat din doi parametri importanti :
-distanta focala : un obiectiv normal pentru aparatele care lucreaza cu filme fotografice cu latimea de 24 mm, distanta focala de 70-300 mm obiectivele care au distanta mai mica se numesc obiective superangulare. Exista aparate fotografice care au distanta focala variabila numite zoom.
-deschiderea maxima : un obiectiv este mai bun atunci cand deschiderea sa maxima este este mai mare, aceasta poate fi reglata cu ajutorul unui dispozitiv numit diafragma. Diafragma este formata din mai multe lamele, care pot acoperi o zona mai mica sau mai mare din lentile.
CAMERA OBSCURA
Camera obscura este formata din trei compartimente :
magazia pentru filmul neexpus ;
magazia pentru filmul expus ;
zona de expunere ;
In zona de expunere se afla obturatorul, rolul sau este de a lasa sa treaca lumina spre film doar in intervalle de timp.
SISTEMUL DE VIZARE
Exista doua tipuri de sisteme de vizare :
-sistemul de vizare separata : un aparat are doua obiective : prin unul trece lumina la film,iar prin celalalt trece lumina la ochiul utilizatorului.

-sistemul de vizare prin obiectiv : astfel de sisteme sunt mai precise in delimitarea zonei care se fotografiaza, deoarece este folosit acelasi obiectiv si pentru observare si pentru fotografiere.
FILMUL FOTOGRAFIC
Acesta este alcatuit dintr-un support transparent si un strat fotosensibil.
Stratul fotosensibil este format din microcristale sensibile, la lumina intr-un liant flexibil.

...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Aparatul Fotografic
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate