Trimite referat
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Amintiri din copilarie - povestire scurta

Materie: Romana
Accesari: 500.821
Download-uri: 74.492
Nota: 7.24 (32190 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9


Download Referat - Amintiri din copilarie - povestire scurta
Publicitate:

Trimis de aurel
din 27 Martie 2006

Amintiri din copilarie este un roman autobiografic, romanul formarii personalitatii unui tanar, care prezinta procesul educatiei si al experientei dobandite de Nica, Ion Creanga fiind scriitorul care realizeaza primul roman al copilariei taranest din literatura noastra.

Partea I:

Ion Creanga, adult, incepe povestirea amintirilor din propria copilarie.

Inca de la inceput, naratorul fixseaza locul, satul Humulesti si timpul, varsta fericita a copilariei.

Incepe prin a prezenta scoala din Humulesti.

Copiii nu inteleg rostul scolii, sunt indaratnici si de aceea parintele Ioan om vrednic si cu bunatate, le aduce ca dar de scoala noua pentru a-i sili spre invatatura, Calul Balan si pe Sf. Nicolai.

Preotul a instituit regula ca, in fiecare sambata sa fie ascultati la lectiile predate in saptamina respectiva apoi sa fie pedepsiti in functie de greselile facute. Prima pedepsita a fost chiar Smarandita, fiica preotului. Urmarea a fost ca toti scolarii au inceput sa invete.
...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK