Trimite referat

Stiati ca ...

Unele pasari de prada pot zbura la altitudini mai mari decat Everestul (8848m).

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Algoritmi

Materie: Matematica
Accesari: 6.771
Download-uri: 834
Nota: 6.12 (2043 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Algoritmi
Publicitate:

Trimis de W_I_T_C_H_Bianca
din 05 Mai 2009

Introducere:

Semiotica se ocup? cu studiul semnelor in natura si in societate. Semnul nu este o calitate in sine a unui obiect, ci o functie pe care acest obiect o poate dobandi. Studiind combinatorica rezultant?, rezult? ca din punct de vedere teoretic sunt posibile mii de clase de semne; dar imensa varietate de semne poate fi raportata la o anumita tipologie conform careia semnele se repartizeaz? in 3 categorii: semne iconice, semne indiciale, semne simbolice. Aceasta clasificare se refer? la tipul de legatura al semnului cu referentul.
Sunt de remarcat 3 specii de semne iconice: imagini, grafuri, metafore.
Stiinta este bogat? in semne indiciale, inevitabile, atat in procesele de generalizare cat si in cele de demonstrare, dar metoda modelarii promoveaz? cu deosebita putere in cercetarea stiintifica, semnele iconice.
Se poate afirma totodata, ca semnele simbolice prezinta caracterul cel mai pronuntat social; ele sunt generate exclusiv prin puterea unei conventii pe care o comunitate de indivizi, istoriceste constituita o poate instaura.
Un loc special il ocup? aici codurile utilizate in telegrafie, sistemele de semne utilizate de diferite stiinte ( formule algebriece, formule din chimia organica, etc. ) dar mai cu seama, limbajele de comunicare om – masina, de o deosebita importanta ast?zi datorita dezvoltarii calculatoarelor electronice.
O alta triada care a jucat un rol important in dezvoltarea semioticii este constituita de distinctiile dintre:
* Sintaxa – studiul relatiilor dintre semnele unui sistem semiotic;
* Semantica – studiul relatiilor dintre semne si obiectele pe care ele le desemneaza;
* Pragmatica – studiul relatiilor dintre semne si cei care le interpreteaza si le folosesc.

Statutul pragmaticii este inca foarte controversat, mai ales in legatura cu limbajele de programare a calculatoarelor electronice, si cu evolutia acestora.

Cele 6 functii ale procesului de comunicare codificata sunt:
* Emotiv?;
* Conativ?;
* Referential?;
* Fatic? ( de centrare asupra canalului );
* Metalingvistic? ( de centrare asupra codului );
* Poetic?.
Superioritatea calitativ? a vorbelor fata de semnale provine din generalitatea semnificatiilor pe care le produce. „Magia” cuvintelor tine de valoarea cognitiva si pragmatica a notiunilor pe care le vehiculeaza. „Fiecare cuvant era si ramane o victorie contra absentei, contra lipsei, contra neputinei” a spus Gerard Mendel in cartea sa „La chasse structurale”.

CAPITOLUL 1

Sistem informational – Sistem informatic

Sistem informational

Un sistem poate fi privit ca un ansamblu de elemente interconectate si interconditionate prin relatii fizice, sociale si de alta natura, intre ele si nu mediul extern sistemului, care functioneaza in vederea realizarii unui scop sau a finalizarii unui obiect.
Activitatea desfasurata intr-un sistem organizat, in vederea realizarii unui obiectiv poate fi definita ca fiind rezultatul actiunii conjugate, a 3 subsisteme ce actioneaza intr-o stransa interdependenta si care la randul lor pot fi considerate sisteme:
- Sistemul de conducere sau decizional ( S.D. )
- Sistemul condus, de executie sau operational ( S.O. )
- Sistem informational.

Sistemul de conducere are rolul de a dispune, indruma si coordona activitatea in vederea realizarii abiectivelor fixate, cu eficienta maxima.
Sistemul condus are rolul de a executa practic deciziile luate si de a furniza date privind actiunile realizate, sau in curs de executie, folosind pt aceasta resursele materiale, financiare stiintifice si umane existente, repartizate pe obiective dinainte stabilite.
Pentru executarea activitatiilor de baz? ale procesului decizional: planificare, urmarire, control si decizie, sistemului de conducere ii sunt necesare permanent informatii despre starea si evolutia sistemului de executie, despre legaturile acestuia cu exteriorul. De la sistemul de conducere, spre sistemul condus vor circula decizii. Acest circuit de informatii si decizii reprezint? un proces permanent care se realizeaza prin existenta Sistemului Informational.
Sistemul Informational este un instrument indispensabil conducerii, avand ca parti componente mijloacele si procedeele ce asigura legaturile intre elementele de executie si elementele decizionale pentru conducere si organizare.
In felul acesta, prin sistemul informational se pot cunoaste la timp si in cantitati necesare toate elementele de caracterizare a activitatilor desfasurate, el cuprinzand fondul de informatii, tehnicile de colectare si stocare, mijloacele si metodele necesare in vederea prelucrarii si transmiterii informatiilor.
Deci, sistemul informational este un ansamblu de fluxuri si circuite informationale organizate intr-o conceptie unitara, el utilizeaza modele, proceduri, resurse umane si materiale pentru colectarea, inregistrarea, prelucrarea, stocarea si/sau transmiterea datelor si a informatiilor, prin intermediul carora asigura interconexiunile informationale dintre siste...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Algoritmi
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate