Trimite referat

Stiati ca ...

Cea mai mare pasare din lume este strutul, acesta putand atinge 2.40 m inaltime si 150 kg greutate.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Algeria

Materie: Geografie
Accesari: 6.168
Download-uri: 534
Nota: 6.20 (1643 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Algeria
Publicitate:

Trimis de Aurel
din 14 Iulie 2008

Algeria, oficial republica populara si democrata Algeria, este situata in vestul nordului Africii; are ca vecini la nord marea Mediterana, la est pe Tunisia si Libia , la sud Niger, Mali, si Mauritania si la vest Maroc. Suprafata tarii este de 2.381.741 km2 sau 919.595 mile2.

Algeria are patru mari regiuni, ce se extind de le est la vest in zone paralele. In nord, de-a lungul coastei mediterane si cam 80 pana la 190 km in interiorul tarii este Tell. Aceasta regiune are campii coastale mici si inguste avand in spate o portiune din muntii Atlas. Vaile numeroase din aceasta regiune constituie cea mai mare parte din pamantul arabil al Algeriei. Cel mai mare rau al tarii este Chelif care are in lungime 725 de km si izvoraste din Muntii Atlas si se varsa in marea Mediteraneana; mai la sud nu se mai gaseste nici un izvor permanent. Urmatoarea regiune ce se gaseste in sudul si sud-vestul tarii este podisul inalt. Destul de multe bazine colecteaza apa de la ploile din sezonul ploios, formand lacuri putin adanci , pe masura ce se usuca ele devin terenuri plate numite Chotts sau Shatts. A treia regiune este lantul muntos Atlas. A patra regiune, ce ocupa 90 la suta din suprafata Algeriei este portiunea algeriana din Sahara. Mare parte din terenul de aici este acoperit de pietris . La sud rasarind deasupra desertului sunt muntii Ahaggar ce au cel mai inalt varf din Algeria de 3.003 metri ce se numeste Tahat.

Regiunea Tell are un climat tipic mediteranean cu veri calde si uscate si ierni blande si ploioase. Aceasta este zona cea mai umeda a tarii cu precipitatiile anuale variind de la 400 la 1.000 de milimetri. Temperaturile medii vara si iarna sunt de 25oC si respectiv 11oC. In timpul verii rafale de vant uscate si extrem de calde numite local Chehili, ce bat din nordul Saharei. Mai la sud climatul devine din ce in ce mai uscat precipitatiile din cele doua regiuni din sud sunt de 200 pana la 400 mm anual. In desertul Sahara precipitatiile anuale nu depasesc 130 mm.

Mult din bogatia Algeriei se gaseste in zacamintele de titei, gaz natural, fosfor si minereu de fier. Alte resurse sunt carbunele, plumbul, si zincul. Terenul arabil din Algeria ocupa doar 3 la suta din suprafata tarii si se gasesete in nordul tarii.


Regiunile nordice din Algeria au suferit secole de defrisari. Mici paduri exista in parti mici. Pomii ce se gasesc in aceste paduri sunt pinii, cedru de Atlas, si diferite specii de stejar incluzand si stejarul de dop. Plantele din Sahara sunt imprastiate si se gasesc sub forma de iarba rezistenta la secete si salcami.
Vegetatia imprastiata din Algeria nu poate sa suporte decat un numar limitat de animale salbatice. Animalele ce se gasesc sunt: vulpea, mistretul, sacalul, iepurele, antilopa si reptilele.


Solurile bogate sunt rare in Algeria. Cele mai fertile soluri se gasesc in regiunea Tell, aproape de coasta sunt relativ sarace in humus si au suferit din cauza monoculturii. Campiile au depozite destul de mari de aluviuni, dar campiile din sud au soluri mult mai putin bogate in aluviuni si pot suporta doar iarba pentru pascut.

Dintre Algeria, Maroc si Tunisia , Algeria este cea mai avansata in conservarea naturii cu o lege cu privire la mediu ce include conservarea naturii, un sistem de domenii protejate, si universitati si institutii cu specializarea in protectia mediului. Guvernul a amenajat parcuri nationale, cinci domenii pentru vanat. Alte domenii protejate zone speciale de protejarea padurii. Nu exista parcuri marine, dar guvernul are autoritatea de a opri pescuitul in unele zone. Aproape 24 la suta din suprafata tarii este protejata dar totusi doar 2.5 la suta in 1997 era cu adevarat protejata. Parcurile nationale incluzand giganticul parc national Tassili N’Ajjer in estul tarii cuprind cea mai mare parte din acest total.

Efectele populatiei algeriene in zonele fragile ale tarii au fost grave. Cea mai mare amenintare ecologica este defrisarea si arderea vegetatiei mici , transformand-o in stepa pentru arat. Poluarea apelor ce se varsa in marea Mediterana este pretutindeni. Zonele mai umede sunt in pericol de distrugere.

Algeria este obligata pentru a coopera cu alte natiuni pentru a proteja marea Mediteraneana de la poluare si degradare.

Populatia este formata aproape in intregime de catre oameni de origine berbera, arabi, si oameni de origine mixta berberi si arabi. Pana in 1962 aproape 1 milion de europeni in mare parte francezi si 150.000 de evrei traiau in Algeria; mai mult de 90 la suta dintre ei au emigrat dupa ce Algeria a devenit independenta in 1962. foarte putini europeni si evrei traiesc astazi in Algeria. Cam 42 la suta din procentul populatiei traieste in zonele rurale.


Populatia Algeriei etimata in 2003 este de 32.818.500 locuitori. Densitatea populatiei este de 14 locuitori pe km2. Aproximativ 90 la suta din populatie este concentrata in regiunea de coasta. Durat...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Algeria
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate