Trimite referat

Stiati ca ...

Topirea rapida a ghetarilor in Alaska poate determina literalmente inaltarea pamantului, generand astfel puternice cutremure.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Africa - rauri importante

Materie: Geografie
Accesari: 9.258
Download-uri: 742
Nota: 5.61 (1243 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Africa - rauri importante
Publicitate:

Trimis de lazar daniela
din 10 Martie 2008

Nil- Lungime: 6.695 km Suprafata bazinului:3.349.000 km2 Situat:Africa- Tanzania, Burundi, Ruanda, Uganda, Kenya, Sudan, Etiopia, Egipt Nilul izvoraste din zona ecuatoriala si strabate emisfera nordica pe 35o pana la marea Mediteraneana. O data cu iesirea din mlastinile Sudd, de la localitatea Malakal, raul se numeste Bahr el Abyad (Nilul Alb), denumire pe care si-o mentine pana la Khartoum, unde se uneste cu Bahr el Azraq (Nilul Albastru), dupa care primeste numele de Nil(Bahr). De asemenea, alti afluenti mai importanti sunt Atbara si Sobat.

In avale de Assuan, pe 900 km pana la varsare, valea Nilului se largeste pana la 20-25 km, lunca fertilizata prin malurile depuse de revarsarea anuala a apelor fluviului reprezentand singura regiune din care s-a asigurat hrana poporului egiptean de milenii. Imediat in avale de Cairo incepe delta ce se desfasoara pe 257 km lungime si 22.000-24.000 km2 in suprafata. Din numeroasele brate care au brazdat delta, doua au ramas importante si anume Dumyat(Damietta) la est, pe care se face si navigatie, si Rashid(Rosetta) la vest.

Delta Nilului nu are peisajul cunoscut al deltelor tipice, cum este si cel din delta Dunarii, datorita, in primul rand, conditiilor aride in care este situata si, in al doilea rand, prin faptul ca este cultivata si irigata in proportie de 80%. Lungimea caii navigabile insumeaza 3.000 km si se practica in sectoare in cursul inferior.

Zair(Congo) Lungime: 4.374 km Suprafata bazinului: 3.961.000 km2 Situat:Africa- Angola, Zair, Zambia, Tanzania, Burundi, Ruanda, Congo Al doilea rau ca marime dupa suprafata bazinului si volumul de apa scurs in timpul unui an, dupa Amazon, situat tot in zona ecuatoriala.In mod obisnuit, izvorul acestui mare rau este considerat afluentul Lualaba.

Bazinul fluviului Zair are o forma dreptunghiulara, fiind orientat spre N-S si repartizat aproximativ egal de-o parte si de alta a Ecuatorului.Lualaba si izvoarele Zairului se gasesc in podisul Shaba(1500 m alt.) la aproximativ 12o lat. sudica. Numeroasele praguri si cascade, asociate cu debitul mare confera un potential hidroenergetic ridicat, evaluat la 100 mil. KW(13% din potentialul mondial si 50% din cel al Africii).
...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Africa - rauri importante
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate