Trimite referat

Stiati ca ...

Daca vei apuca varsta de 70 de ani, inseamna ca ai trait mai mult de 2 miliarde de secunde.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Absenteismul - studiu de caz

Materie: Psihologie
Accesari: 23.181
Download-uri: 5.448
Nota: 4.96 (1740 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Absenteismul - studiu de caz
Publicitate:

Trimis de Aurel
din 19 Februarie 2009

Numele elevului: B. Ionut
Sex: masculin
Varsta: 14 ani
Clasa a VIII-a B


Motivul intocmiri prezentului studiu de caz:
-absenteism scolar nemotivat al elevului B. Ionut, predominant la disciplinele: limba si literatura romana predata de domnul profesor-diriginte, limba franceza, geografie
-conflictul care a aparut intre elev si profesor-diriginte
Date familiale:
Copilul B. Ionut s-a nascut in 13 august 1992 in Slobozia, judetul Ialomita, este domiciliat in localitatea Slobozia, str Matei Basarab, bl U20, sc C, ap23, et 6 si este elev in clasa a VII-a B la Liceul Pedagogic “Matei Basarab”, Slobozia.
Elevul este fiul lui B. George si B. Mihaela si locuieste impreuna cu mama lui. Mama B. Mihaela este in varsta de 37 ani si lucreaza ca vanzatoare la un magazin particular.
Tatal B. George, desi este fara ocupatie nu isi face timp pentru educatia copilului.
Elevul B. Ionut, desi fara probleme psihice si fizice intampina mari greutati in a face fata cerintelor scolare.

Istoria problemei

Acest conflict as putea sa-l numesc conflict interpersonal si disfunctional. El a plecat de la nemultumirea elevului din clasa a VII-a in legatura cu observatiile care i le facea profesorul-diriginte in legatura cu absentele nemotivate de la anumite ore, dialogul neadegvat care il avea elvul cu unii domni profesori si amenintarile care le facea cu privire la viata dumnealor.
In clasa a VIII-a (anul scolar 2006-2007) starea conflictuala a fost recunoscuta de ambele parti si s-a accentuat cu fiecare z ice trecea din anul scolar 2006-2007.
Domnul profesor-dirginte si domnii profesori care au fost inplicati (chiar daca in cadrul orelor de matematica comportamentul elevului era cel adecvat) au incercat sa abordeze acest conflict pe baza relatiilor de cooperare si chiar negociere.
Au avut multe intalniri cu parintii, dar tatal elevului avea un comportament mult mai dur decat fiul, astfel alimenta starea de tensiune care exista ajungandu-se la politie. Uneori nu era saptamana sa nu fie chemat un cadru al Politiei la scoala. In luna Ianuarie 2007 a avut loc o sedinta la care au participat toate cadrele didactice din Consiliu Profesoral al clasei impreuna cu domnii directori.
Sedinta a avut loc in acelasi cadru de admosfera tensionata creeata datorita cuvintelor neadegvate si amenintarilor ce le-a facut fara nici o opreliste tatal elevului.
Prezentarea obiectivelor a planului de interventie si a procesului de rezolvare a problemei
Astfel, eu ca profesor de matematica, am incercat se joc rolul conciliatorului, stand de vorba cu domnul profesor-diriginte si in acelasi timp cu parintii si elevul in cauza.
Am fost ascultata cu mult interes , mai ales de elev (ca de fiecare data si la ora) a prezentat solutii alternative ca de exemplu:
-schimbarea atitudini fata de domnii profesori cu care are conflicte
-eleminarea absenteismului de la ore
-acceptarea de a primi ajutor de la un psiholog si consilier scolar
-transferarea la o alta scoala pe care nu a acceptat-o din start, motivand ca nu va mai avea ocazia sa stea de vorba cu mine.
Aceste alternative le-a acceptat, pe care le-a incercat sa le si aplice desi nu eram convinsa ca nu vor mai aparea si dupa plecarea elevului din scoala.
In luna octombrie 2007 am primit vizita elevului B. Ionut intr-o pauza mare a unei zile de curs si a venit sa-mi multumeasca pentru sfaturile date in cadrul discutiilor avute in particular.
...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Absenteismul - studiu de caz
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate