Trimite referat

Stiati ca ...

Ca si amprentele digitale, amprenta limbii este diferita la fiecare persoana.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.ATESTAT . Pragul economic de daunare pentru boli si daunatori si corelatia cu graficul avertizarilor

Materie: Diverse
Accesari: 4.157
Download-uri: 176
Nota: 5.49 (1620 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - ATESTAT . Pragul economic de daunare pentru boli si daunatori si corelatia cu graficul avertizarilor
Publicitate:

Trimis de carmen
din 13 Ianuarie 2011

Dupa estimarile ONU si dupa statisticile specialistilor in fiecare minut se nasc pe glob 125 de copii; ceea ce reprezinta un spor zilnic de 200.000 si anual 75.000.000 locuitori; aceasta face ca in prezent populatia globului sa depaseasca 4,2 miliarde.
*
Daca raportam populatia actuala de 4,2 miliarde la suprafata uscatului terestru, revin 27 locuitori de km², fapt care nu ni se pare alarmant. Daca raportam insa aceeasi cifra la suprafata agricola, care este in jur de 14.000.000 km², revin numai 3360 m² de teren pentru fiecare locuitor al Terrei, ceea ce este suficient in conditiile practicarii unei agriculturi moderne.

In privinta asigurarii hranei, Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (F.A.O) apreciaza ca annual sunt necesare 600.000.000 tone materie organica uscata de origine vegetala si 60.000.000 tone de preduse de origine animala.

Dupa date ale Organizatiei pentru Alimentatie si Agricultura (F.A.O.) si dupa evaluarile lui Cramer (1967), anual se pierde 35% din recolta posibila, care evaluate valoric revine la suma de 75 miliarde de dolari. Daca incercam sa defalcam aceste pierderi, revin daunatorilor 13,8%, ceea ce inseamna 29,7 miliarde dolari, datorita agentilor patogeni se distruge aproximativ 11,6% din recolta, respective 24,8 miliarde dolari, iar buruienile contribuie cu 9,5% respective cu pierderi in valoare de 20,7 miliarde dolari.

Este de remarcat faptul ca cele mai grave atacuri se produc la culturile a caror pondere in hrana omenirii este mare, ca graul, porumbul, orezul, cartoful, legumele, strugurii si fructele.

In tarile subdezvoltate din zonele cu clima calda aceste daune sunt uneori si maimari, datorita conditiilor climatice foarte favorabile pentru inmultirea si raspandirea agentilor patogeni, daunatorilor si buruienilor, cat si lipsei posibilitatilor de interventie pentru salvarea recoltei

Comparativ cu pierderile pe plan mondial tara noastra se situeaza la nivelul mediu al tarilor din Europa unde se aplica masuri de protectia plantelor in mod corespunzator. Rezerve importante de produse agricole ar putea fi valorificate prin limitarea pierderilor produse culturilor agricole de cele cca 210 specii de daunatoare, 235 specii de agenti fitopatogeni si 200 specii de buruieni cu actiune mai insemnata asupra culturilor agricole. Repartizate pe principalele culturi, acestea scot in evidenta numarul mare de agenti patogeni si daunatori de care sunt afectate unele plante si necesitatea absoluta de a interveni cu tratamente, in special in cazul culturilor intensive, a legumelor, vitei de vie si pomilor fructiferi.

In culturile intensive, densitatea plantelor, orientarea randurilor, cantitatea de ingrasaminte folosite, cantitatea de apa de irigatie si numeroasele interventii ale omului, contribuie la buna dezvoltare a plantelor dar in anumite situatii exceptionale duce la perturbarea echilibrului ecologic, la favorizarea inmultirii si difuzarii unor agenti patogeni si daunatori periculosi.

Aspecte parazitare si daunele produse culturilor agricole de catre agentii patogeni si daunatori

Plantele de cultura pot fi atacate incepand din faza de germinatie si rasarire si pana la inflorire si fructificare de catre o multitudine de agenti patogeni si daunatori, care, prin posibilitatile lor de adaptare la viata din sol sau de deasupra solului in conditii climatice foarte diverse, creeaza plantelor perturbari de natura fiziologica, morfologica sau mecanica ce se repercuteaza atat asupra duratei de viata a plantelor sau culturilor cat si asupra potentialului de productie. In natura, agentii patogeni cat si daunatorii actioneaza de cele mai multe ori concomitant asupra anumitor organisme ale plantelor, asa vom cauta sa prezentam un tablou al principalelor daune produse de catre acestia.

Estimarea daunelor si pagubelor produse de agentii patogeni si daunatori

Datorita raporturilor atat de complexe ce se creeaza intre agentii patogeni si daunatori pe de o parte si plantele gazde pe de alta parte este foarte greu sa se stabileasca cu precizie pagubele produse, mai ales ca ambii parteneri se afla continuu sub influenta unor conditii de clima, sol si de cultura, iar pe planta gazda in dezvoltarea lor nu sunt la fel de sensibile in intreaga perioada de vegetatie.

Cunoscand ca o planta gazda poate fi tinta atacurilor concomitente sau esalonate in timp a mai multor agenti patogeni si daunatori ne dam seama ca stabilirea pagubelor produse de fiecare dintre acestia devine uneori foarte greu de realizat. Sunt totusi mai usor de evaluat pagubele produse direct asupra fructelor, semintelor, strugurilor, adica asupra recoltei; iar acest caz se poate stabili procentul sau se poate cantari paguba produsa.

Arhiva zip->RAR, dupa dezarhivare editat WordDocument cu extensia rtf (WordDocument.rtf), posibil sa nu se vada tabelele si graficele.
...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - ATESTAT . Pragul economic de daunare pentru boli si daunatori si corelatia cu graficul avertizarilor
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate