Trimite referat
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

ATESTAT . Pragul economic de daunare pentru boli si daunatori si corelatia cu graficul avertizarilor

Materie: Diverse
Accesari: 3.265
Download-uri: 130
Nota: 5.50 (1406 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9


Download Referat - ATESTAT . Pragul economic de daunare pentru boli si daunatori si corelatia cu graficul avertizarilor
Publicitate:

Trimis de carmen
din 13 Ianuarie 2011

Dupa estimarile ONU si dupa statisticile specialistilor in fiecare minut se nasc pe glob 125 de copii; ceea ce reprezinta un spor zilnic de 200.000 si anual 75.000.000 locuitori; aceasta face ca in prezent populatia globului sa depaseasca 4,2 miliarde.

Daca raportam populatia actuala de 4,2 miliarde la suprafata uscatului terestru, revin 27 locuitori de km², fapt care nu ni se pare alarmant. Daca raportam insa aceeasi cifra la suprafata agricola, care este in jur de 14.000.000 km², revin numai 3360 m² de teren pentru fiecare locuitor al Terrei, ceea ce este suficient in conditiile practicarii unei agriculturi moderne.

In privinta asigurarii hranei, Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (F.A.O) apreciaza ca annual sunt necesare 600.000.000 tone materie organica uscata de origine vegetala si 60.000.000 tone de preduse de origine animala.

Dupa date ale Organizatiei pentru Alimentatie si Agricultura (F.A.O.) si dupa evaluarile lui Cramer (1967), anual se pierde 35% din recolta posibila, care evaluate valoric revine la suma de 75 miliarde de dolari. Daca incercam sa defalcam aceste pierderi, revin daunatorilor 13,8%, ceea ce inseamna 29,7 miliarde dolari, datorita agentilor patogeni se distruge aproximativ 11,6% din recolta, respective 24,8 miliarde dolari, iar buruienile contribuie cu 9,5% respective cu pierderi in valoare de 20,7 miliarde dolari.

Este de remarcat faptul ca cele mai grave atacuri se produc la culturile a caror pondere in hrana omenirii este mare, ca graul, porumbul, orezul, cartoful, legumele, strugurii si fructele....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK